Energie Ontwerp

Je woning verduurzamen start met het Energie Ontwerp

Je wilt je woning verduurzamen. Maar waar te beginnen? Wij helpen jou. We bekijken samen jouw (toekomstige) woonsituatie en bepalen je eisen en wensen. Daarmee stellen we vast welke energiebesparende maatregelen jij nodig hebt. Zo maken wij een uniek duurzaam Energie Ontwerp, dat aansluit op jouw behoeften.

duurzame energie

Wij maken een duurzaam Energie Ontwerp op maat, dat naadloos aansluit op het ontwerp van de architect of bouwkundig tekenaar. Het kiezen van de juiste materialen en installaties kan veel comfort opleveren en flink wat energie besparen, net als het bijstellen van sommige ontwerpkeuzes. Daarom werken wij graag samen met de architect of bouwkundig tekenaar om samen tot een integraal ontwerp te komen.

In vier fasen een uniek Energie Ontwerp

Wij werken met methodisch ontwerpen om tot de beste oplossing te komen voor jouw persoonlijke situatie. Zo lopen we geen kansen mis en is alles overzichtelijk. Daarnaast stellen we geen onnodig uitgebreide rapporten op, maar blijven we concreet. Fijn voor iedereen.

 

Fase 1 – Analyse

In deze fase bepalen we de huidige situatie en vormen we een eerste beeld over waar je naar toe wil. Hierbij kijken we naar de woning én naar jou als gebruiker. We willen namelijk dat ons advies aansluit op je woning, maar ook op jou als persoon. Daarom diepen we je wensen en behoeften rondom je woon- en leefcomfort samen uit in deze fase.

Bouwfysica is ook een aspect wat we meenemen. Zo kijken we naar welke isolatiematerialen je het beste kunt toepassen en belichten we zontoetreding en vochtregulering.

We benaderen jouw woning holistisch. Jij en je woning zijn namelijk onderdeel van het ecosysteem. Daarom vormen we in deze fase een beeld van de omgeving waarin je woning staat of komt te staan. Die omgeving (die bestaat uit bomen, struiken, gras, straatwerk, water) bepaald mede het comfort en het energie gebruik. Dit onderdeel werken we verder uit in het Installatie Ontwerp.

 

Fase 2 – Eisen en wensen

In fase 2 werken we de wensen en eisen van bewoner en ontwerper verder uit. Hierin maken we een duidelijk onderscheid in wensen en eisen. Aan de hand hiervan bepalen we samen wat belangrijk is en kunnen we deze gegevens gebruiken om:

  • functies vast te stellen, zoals verwarming, koeling en energieopwekking;
  • concepten op te stellen;
  • en tot slot om een goede keuze te kunnen maken tussen de concepten.

 

Fase 3 – Concept Energie Ontwerp

Aan de hand van de gegevens die bepaald zijn in fase 1 en 2, stellen we functies (zoals verwarmen, warmte afgifte en ventileren) op. Daarnaast bepalen we per functie wat de opties zijn om deze functie te vervullen. Hierdoor ontstaat een overzicht waarin we combinaties kunnen maken. Deze combinaties vormen de concepten.

Vervolgens kiezen we twee concepten, in twee verschillende denkrichtingen om je woning te verduurzamen. Deze concepten diepen we uit, inclusief een globale investering en exploitatie. Samen overleggen we welk concept het beste bij je woning én je persoonlijke eisen en wensen past. Aan de hand van dit overleg kan het zijn dat we de concepten nog enigszins aanpassen, of dat we een derde concept uitwerken. De laatste stap in deze fase is het kiezen van een concept. Dan gaan we door met fase 4.

 

Fase 4 – Definitief Energie Ontwerp

In de laatste fase werken we het definitieve Energie Ontwerp volledig uit. Zo weet je precies wat het concept omvat en krijg je een beeld van hoe het concept wordt geïntegreerd in je woning. Hierbij nemen we de kosten mee, waaronder de kosten die je gaat besparen door je woning te verduurzamen. Zo zie je duidelijk welk voordeel je financieel gezien haalt uit het gekozen concept. Ook gaan we hier nogmaals in op de bouwfysica en de omgeving van je woning. Dan geven we een schematische weergave en een visuele impressie van je woning met de systemen. Als laatst nemen we je mee in de mogelijke vervolgstappen.

Kortom: aan het einde van dit proces ontvang jij zwart op wit een uitgebreid energieadvies van ons. Dit geeft jou een essentiële, duidelijke richting voor de verduurzaming van je woning.

 

Wil je hier meer over weten? Vraag het aan Jara!

Jara Spijker

 

Energiezuinig en comfortabel

Wij zoeken met jou naar het optimum tussen energiezuinig en comfortabel. Dat vergt aandacht. En die aandacht geven we je graag, om een optimaal binnenklimaat te creëren met schone energie. Goed voor jouw portemonnee én goed voor het klimaat. Wil jij je woning verduurzamen? We horen graag van je. Vraag hieronder gratis een prijsopgave aan voor een Energie Ontwerp! Wij nemen vervolgens contact met je op en sturen je een prijsopgave gebaseerd op jouw situatie.

* Alle velden zijn verplicht. Maar geen verscholen addertje: we doen verder niks met jouw gegevens.

 

 

Heb je al een Energie Ontwerp? Dan is een Installatie Ontwerp de logische vervolgstap. Ook daar helpen we je graag bij.