Warmtepomp

Een warmtepomp in je bestaande woning. Het kan!

Een warmtepomp is in bijna elke situatie mogelijk. Wist je dat een warmtepomp ook je huis kan koelen? Echter moet je wel kijken of het aan de verwachting kan voldoen. Een huis met ongeïsoleerde muren en enkel glas behaalt met een warmtepomp waarschijnlijk niet het gewenste comfortniveau. Daarnaast is ook het rendement van de warmtepomp afhankelijk van de situatie. Er zijn drie belangrijke aspecten:

  1. Is jouw huis goed geïsoleerd?
  2. Hoe verwarm je nu je woning?
  3. Heb je behoefte om je huis te koelen?

Wat je ook antwoordt, we helpen je graag. We werken onder andere met de volgende merken: 

  • De lucht/water-warmtepomp Ecolution van Inventum (ook All-Electric opstelling)
  • Lucht/water-warmtepompen van Nibe
  • PVT-systemen in combinatie met een Nibe warmtepomp van Triple Solar

Over deze systemen kunnen wij je alles vertellen.

Warmtepomp in nieuwbouw woning

Er zijn verschillende warmtepompen voor verschillende situaties. We kunnen het beste bij jou thuis langskomen om te bepalen welke warmtepomp goed in jouw situatie zou passen en tevens kan voldoen aan jouw verwachtingen.

Een nieuwbouw woning kunnen wij qua installaties nog helemaal aanpassen op jouw wensen. Warmtepompen die een aanmerking komen voor een nieuwbouw woning zijn grond en bodem warmtepompen Deze warmtepompen zijn ook gemakkelijk te combineren met andere systemen zoals zonnepanelen. Alles om ervoor te zorgen dat jij nul op de meter krijgt.

Warmtepomp bestaande woning. Het kan! Een warmtepomp is bijna elke situatie mogelijk. Echter moet je wel kijken of het aan de verwachting kan voldoen >

De omgeving van je woning telt mee

We bestuderen niet alleen je woning, maar ook haar omgeving. Door objecten in deze omgeving, kan de keuze op een andere warmtepomp vallen dan je misschien op het eerste oog zou denken. Daarnaast bepaalt de omgeving mee in het benodigde vermogen van de warmtepomp. De invloed van objecten als planten, bomen en andere gebouwen in de buurt, onderschatten we niet. Op deze manier leveren we een holistische en natuurinclusieve dienst, waarbij we zoveel mogelijk besparen. In jouw voordeel, maar ook in het voordeel van de natuur en haar ecosystemen.

Combinatie in systemen

Ben je, naast een warmtepomp voor je bestaande woning, ook op zoek naar andere duurzame installaties? Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelenventilatie, koeling en een laadpaal. Ook hier kunnen wij jou mee helpen. We gaan dan samen een adviestraject in: het ECO ontwerp. We bekijken samen jouw woonsituatie en bepalen jouw eisen en wensen. We creëren een duidelijk beeld rondom de energie- en comfort behoefte. Op basis van deze uitgebreide analyse, adviseren we jou over de mogelijkheden die je hebt. Hier houden we rekening met jou als persoon, de omgeving van je woning én natuurlijk het kostenplaatje. 

Weet je nog niet precies wat jij nodig hebt, om je object te verduurzamen? Stuur ons dan een whatsapp. Zo komen we er samen achter hoe we jou het beste kunnen ondersteunen.