energieneutraal tiny house

Energieneutraal wonen – Hermit House Ermelo

Wonen in het bos zonder daar stroom nodig voor te hebben. Het is mogelijk. Daar hebben wij voor gezorgd bij Tiny Nature. Een tiny home die is gemaakt en bedacht door Woonpioniers. Deze tiny house staat in het bos van Ermelo, waar je de tiny living ervaring kan opdoen door het huisje te huren via natuurhuisje.nl.

 

Bij Tiny Nature hebben wij er voor gezorgd dat het juiste zonnepaneel werd geïnstalleerd op het schuine design dak. We hebben gekozen voor een Panasonic zonnepaneel vanwege de kleine afmetingen, de hoge opbrengst en het hoge voltage. Dit paneel laadt met behulp van een slimme Victron laadregelaar de twee aangesloten accu’s die samen een 24V systeem vormen. Met de energie van deze accu’s kunnen alle basisvoorzieningen in het huis worden voorzien van stroom dankzij een Victron omvormer. Niet alleen om de lampen te laten branden, maar ook om de koelkast te laten draaien en andere apparaten mee op te laden. Het systeem is aangesloten op een regeling die automatisch overschakelt op netstroom wanneer er te weinig zonne-energie wordt opgewekt in de koudere maanden.

Tiny house systemen in de Hermit House Tiny Nature. Welke systemen hebben wij gebruikt om dit huis op zonnenenergie te laten draaien?

Bekijk hieronder de video van de installatie die wij hebben gedaan bij Tiny Nature!

<a href=”https://vimeo.com/281456429″>OFF GRID SOLAR by studio ECO | Hermit House, The Netherlands</a> from <a href=”https://vimeo.com/studioeco”>studio ECO</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.

 

Wil je weten waar je in Nederland off grid mag en kan wonen? Dat lees je hier op onze blog.

 

Wil jij ook off grid wonen in een tiny house, maar weet je niet waar je moet beginnen? Start dan met de ECO check. Zo komen we er samen achter hoe we jou het beste kunnen helpen.