energieneutraal tiny house

Energieneutraal wonen – Hermit House Ermelo

Wonen in het bos zonder daar stroom nodig voor te hebben. Het is mogelijk. Daar heeft studio ECO voor gezorgd bij Tiny Nature. Een tiny home die is gemaakt en bedacht door Woonpioniers. Deze tiny house staat in het bos van Ermelo en je kan hem zelfs huren op natuurhuisje.nl.

 

Bij Tiny Nature hebben wij er voor gezorgd dat het juiste zonnepaneel werd geïnstalleerd op het schuine design dak. We hebben gekozen voor een Panasonic zonnepaneel vanwege de kleine afmetingen, de hoge opbrengst en het hoge voltage. Dit paneel laadt met behulp van een slimme Victron laadregelaar de twee aangesloten accu’s die samen een 24V systeem vormen. Met de energie van deze accu’s kunnen alle basisvoorzieningen in het huis worden voorzien van stroom middels een Victron omvormer. Niet alleen om de lampen te laten branden, maar ook om de koelkast te laten draaien en diverse apparaten mee op te laden. Het systeem is aangesloten op een regeling waarmee er automatisch wordt overgeschakeld op netstroom wanneer er te weinig zonnestroom is in de koudere maanden.

Tiny house systemen in de Hermit House Tiny Nature. Welke systemen hebben wij gebruikt om dit huis op zonnenenergie te laten draaien?

Hieronder vind je een film van de installatie die wij hebben gedaan bij Tiny Nature.

OFF GRID SOLAR by studio ECO | Hermit House, The Netherlands from studio ECO on Vimeo.

 

Wil je weten waar je in Nederland off grid mag en kan wonen? Dat lees je hier op onze blog.

 

Niet meer afhankelijk zijn van vaste stroom en wil jij autarkisch (off the grid) wonen? Wij kunnen hier mee helpen. Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvende vraag of offerte.