installaties

Installatie – The Place To Be in Zelhem

Deze boerderij van Chris en Jolande vind je in Zelhem. 100 jaar na de bouw toveren zij de historische boerderij om tot ‘The place to Be’. Wij helpen de eigenaren om dit op duurzame wijze te doen.

 

The place to Be in Zelhem

De historische boerderij ligt in Zelhem, op Landgoed Slangenburg. Chris en Jolande maken van The place to Be een plek voor retraites, workshops, trainingen en andere bijeenkomsten. De oude paardenstallen worden verbouwd tot een yoga- en meditatiezaal, die extra ruim aanvoelt door het hoge plafond. Een deel van deze zaal krijgt een eerste verdieping met 10 slaapkamers met eigen wastafel, en 3 douches. Daarnaast komt er een keuken, lounge en ceremonieruimte. In de werkplaats komt een atelier en het bakhuisje transformeert naar een praktijkruimte. Kortom: een mooie en betekenisvolle plek, waar je binnenkort heen kan om weer in contact te komen met jezelf, elkaar en de natuur.

 

De installaties

Vloerverwarming renovatie

We voorzien de boerderij van alle installaties die nodig zijn. Zo startten we met de vloerverwarming, te zien op de foto’s hierboven. Deze legden we in de grote zaal, het portaal en in de keuken. Boven verspreiden convectoren de warmte. De lucht-water warmtepomp die we installeren zorgt voor het opwekken van de warmte, en kan ook actief koelen: fijn voor de warme zomerdagen. Hierbij plaatsen we een boilervat van 943 liter. Daarnaast verzorgen we de elektriciteit, een deel van het leidingwerk en de riolering. Ook komt er frisse lucht binnen door balansventilatie met warmteterugwinning. In de zaal van The place to Be installeren we een WTW ventilatiebox, en de slaap- en badkamers worden fris gehouden dankzij een mechanisch afzuigsysteem.

 

Deze oude boerderij krijgt een mooie nieuwe functie als ‘The place to Be’. Heb jij ook een verbouwing op de planning staan? We denken graag met je mee om dit zo duurzaam mogelijk te doen.