tiny home energieneutraal

Zonnepanelen – KantoorKaravaan

KantoorKaravaan bestaat uit een collectief van stadsbewoners die de urban jungle af en toe met liefde achter zich laat. Samen met een groeiende groep partnerorganisaties creëren ze de mooiste kantoor-omgeving van Nederland. Wij zorgden voor de off grid solar installaties die het werken in de natuur met de KantoorKaravaan mogelijk maken. En dat deden we graag, want al onze waarden komen overeen. 

 

KantoorKaravaan experience from Tournalist on Vimeo.

Ontstaan vanuit de behoefte meer in de natuur te zijn én tegelijkertijd de dagelijkse werkzaamheden te kunnen doen, werd het idee van off-the-grid werkplekken in de natuur in 2015 getransformeerd naar de realiteit. Dankzij innovaties op het gebied van mobiel internet en decentrale energieopwekking (met zonnepanelen) wordt elke locatie een potentiële kantoorruimte, maar dan wel mét de voordelen van groen, ruimte, rust en frisse lucht; waarden die in de stedelijke omgeving steeds schaarser worden.

Flexible zonnepaneel installatie voor Kantoor Karavaan. Deze organisatie past precies bij studio ECO want al onze waarden komen overeen. Zie hier!
flexible zonnepaneel

Wat houd off grid leven in?

Voor deze decentrale energie-opwekking heeft studio ECO gezorgd. KantoorKaravaan werkplekken zijn voorzien van een off grid zonnestroom systeem. Flexible zonnepanelen op het dak van de mobiele werkplekken zorgen in combinatie met de laadregelaar voor de benodigde energie die in de accu’s wordt opgeslagen. Vervolgens kan door middel van een omvormer de opgeslagen stroom worden gebruikt om laptops, smartphones, een modem en een espressomachine te voorzien van stroom. Alles wat je nodig hebt!

Er is gekozen voor flexibele zonnepanelen omdat we rekening hebben gehouden met het design en met het gewicht dat het dak kon dragen.  

 

Een off grid systeem iets voor jouw project?

Ben jij ook opzoek naar een off grid systeem voor jouw caravan, camper of boot? Wij bij studio ECO kunnen je advies geven om heerlijk vrij te leven met een off grid systeem. Neem hier contact met ons op!

 

Lees ook het artikel ‘Off the grid wonen. Wat betekent dat precies?’ om er achter te komen welk systeem bij jouw droom off grid situatie zou passen.