De verduurzaming van jouw woning financieren met de ISDE subsidie

Heb jij het afgelopen jaar je huis verduurzaamd, ben je er nog mee bezig of plannen aan het maken voor de toekomst? De financiering rond krijgen voor zo’n project kan een drempel zijn om te gaan verduurzamen. Als woningeigenaar zijn er verschillende mogelijkheden om de verduurzaming van je woning deels te financieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om btw terug te vragen over je zonnepanelen en zijn er verschillende gemeentes die leningen verstrekken, waaronder de gemeente Veenendaal. Maar ook vanuit de overheid is er een regeling, de ISDE subsidie.

Of je nu een warmtepomp hebt aangeschaft of bezig bent met isolatiemaatregelen, je hebt de mogelijkheid om een ISDE subsidie aan te vragen. De InvesteringsSubsidie Duurzame energie en Energiebesparing is er niet alleen voor woningeigenaren, maar ook voor zakelijke gebruikers. Op de website van het RVO lees je hier meer over. De ISDE subsidie loopt door tot 2030, en jaarlijks komt er een nieuw budget vrij.

Bij studio ECO helpen we je graag met het ontwerp en de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp. Om dit te financieren kan je terecht bij de ISDE subsidie. De overheid heeft voor 2022 een budget van €228 miljoen beschikbaar gesteld voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening moet houden met betrekking tot de ISDE subsidie.

  • De maatregel waar je subsidie voor aanvraagt moet al gekocht, betaald én geïnstalleerd zijn.
  • Je kunt de subsidie uiterlijk 12 maanden na installatie aanvragen.
  • Een aansluiting op het warmtenet betekent ook volledige afsluiting van het gas.
  • Wanneer je subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel, moet je altijd nog minimaal één andere maatregel nemen.
  • De installatie moet gedaan worden door een erkend bedrijf, en niet door uzelf.

Heb je vragen of wil je weten wat studio ECO voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op of lees onze blogs om meer te weten te komen over duurzaam wonen.