Energie Ontwerp

Een duurzaam Energie Ontwerp dat bij jou past

Je wilt duurzaam wonen. Maar waar te beginnen? Wij helpen jou. We bekijken samen jouw (toekomstige) woonsituatie en bepalen je eisen en wensen. Daarmee stellen we vast welke energiebesparende maatregelen jij nodig hebt. En dan maken wij een uniek duurzaam Energie Ontwerp, dat aansluit op jouw behoeften.

duurzaam energie ontwerp

Wij maken een duurzaam Energie Ontwerp op maat, dat naadloos aansluit op het ontwerp van de architect of bouwkundig tekenaar. Het kiezen van de juiste materialen en installaties kan veel comfort opleveren en flink wat energie besparen, net als het bijstellen van sommige ontwerpkeuzes. Daarom werken wij graag samen met de architect of bouwkundig tekenaar om samen tot een integraal ontwerp te komen.

In vier fasen een uniek Energie Ontwerp

Wij werken met methodisch ontwerpen om tot de beste oplossing te komen voor jouw persoonlijke situatie. Zo lopen we geen kansen mis en is alles overzichtelijk. Daarnaast stellen we geen onnodig uitgebreide rapporten op, maar blijven we concreet. Fijn voor iedereen.

Fase 1 – Analyse

In de eerste fase bepalen we je huidige situatie en bespreken we waar je naartoe wil. Hierbij kijken we naar de woning, maar ook naar de gebruiker(s). Kun je ook wat kosten besparen met ons duurzame Energie Ontwerp? Dan stellen we een concrete lijst op met besparingsmogelijkheden inclusief globale investering en besparing.

Fase 2 – Eisen en wensen

Vervolgens werken we de wensen en eisen van bewoner en ontwerper verder uit. Hierin maken we een duidelijk onderscheid in wensen en eisen. De eisen splitsen we dan weer op in vaste en variabele eisen. Aan de hand hiervan bepalen we samen wat belangrijk is en gebruiken we deze gegevens om:

  • functies vast te stellen, zoals verwarming, koeling en energieopwekking;
  • concepten op te stellen;
  • en tot slot een vergelijking en overweging tussen de concepten, zodat we een goede keuze kunnen maken.

Fase 3 – Functies en conceptvorming

Aan de hand van de gegevens die we bepalen in fase 1 en 2 worden functies opgesteld, zoals verwarmen, warmte afgifte en ventileren. Daarnaast wordt per functie bepaald wat deze functie kan vervullen. Hierdoor ontstaat een overzicht waarin we combinaties kunnen maken. Deze combinaties vormen de concepten.

Vervolgens kiezen we twee concepten die twee denkrichtingen vertegenwoordigen. Deze concepten diepen we uit en we stellen een globale investering en exploitatie op. Aan de hand van deze concepten kan een revisieronde plaatsvinden waarbij we de concepten enigszins aanpassen of waarbij we een derde concept uitwerken.

Fase 4 – Keuze en uitwerking concept

In de laatste fase van het duurzame Energie Ontwerp maken we samen een keuze tussen de opgestelde concepten, aan de hand van de opgestelde eisen. Dit concept is met volledige onderbouwing de beste keuze voor jou en je woning.

Wil je hier meer over weten? Vraag het aan Marcella!

Marcella Kramer

 

Energiezuinig en comfortabel

Wij zoeken met jou naar het optimum tussen energiezuinig en comfortabel. Dat vergt aandacht. En die aandacht geven we je graag, om een optimaal binnenklimaat te creëren. Goed voor jouw portemonnee én goed voor het klimaat. Interesse? We horen graag van je.

Heb je al een Energie Ontwerp? Dan is een Installatie Ontwerp de logische vervolgstap. Ook daar helpen we je graag bij.