Ontwerp

Een duurzaam ontwerp dat bij jou past

Je wilt duurzaam wonen. Maar waar te beginnen? Als ECO architect helpen we jou. We bekijken samen jouw (toekomstige) woonsituatie en bepalen je eisen en wensen. Daarmee stellen we vast welke energiebesparende maatregelen jij nodig hebt. Dat doen we in het Energie Ontwerp. Vervolgens gaan we aan de slag met het Installatie Ontwerp. 

eco architectEen paar uitzonderingen op deze 3 stappen:

  1. Weet je al welke installaties je precies wilt hebben, inclusief type en merk? Dan beginnen we bij stap 2: het Installatie Ontwerp.

  2. Liggen de tekeningen voor de installaties al klaar (heeft je architect die bijvoorbeeld al gemaakt)? Dan kunnen we, na een uitgebreide intake, doorgaan naar stap 3: de Installatie.

 

Start met een Energie Ontwerp op maat

In vier fasen maken wij als ECO architect een duurzaam Energie Ontwerp op maat. Eerst duiken we in je huidige situatie, je wensen en behoeften. Een analyse van de woning én haar omgeving blijft hierbij niet uit. Daarna bepalen we welke functies je nodig hebt, zoals verwarmen, warmte afgifte en ventilatie. Mogelijkheden tot het besparen van kosten nemen we natuurlijk mee. In combinatie met de elementen die deze functies kunnen vervullen, stellen we minimaal twee concepten voor, inclusief kostenplaatje. Zo kunnen we samen een gegronde keuze maken voor de installaties die het beste bij jouw situatie, eisen en wensen passen.

energieneutraal energieontwerp

 

Een vlekkeloze installatie met het Installatie Ontwerp

Heb je al een Energie Ontwerp, of heb je die door ons laten maken? Dan is een Installatie Ontwerp de logische vervolgstap die we graag samen met je zetten. Hierin maken we gedetailleerde installatietekeningen en technische schema’s, we visualiseren de installatie waar nodig en geven je een duidelijke kostenraming. Ook hier kijken we nogmaals naar de omgeving van je woning, want die kan bepalend zijn voor de installatie. Met het Installatie Ontwerp kom je tijdens de installatie niet voor verrassingen te staan.

energieneutraal energieontwerp