Hoe vraag je btw terug op jouw zonnepanelen?

Vele mensen hebben hun vraagtekens bij dit onderwerp. Want hoe gaat dit in zijn werk? En hebben wij wel recht op BTW teruggave op onze zonnepanelen? Iedere particulier heeft recht op BTW teruggave op de zonnepanelen. Bij studio ECO maken we dit extra makkelijk voor onze klanten. Wij bieden namelijk een makkelijk drie stappenplan voor het terugvragen van je BTW.

 

Het stappenplan

Bij studio ECO maken we gebruik van een stappenplan voor het terugvragen van je BTW. Dit stappenplan bestaat uit drie stappen waardoor het erg simpel wordt om dit zelf uit te voeren. Er zijn ook bedrijven die deze aangifte voor je kunnen doen, maar met dit stappenplan is het zo simpel dat je het met gemak zelf kunt. Na de installatie van jouw zonnepanelen geven wij jou het stappenplan. Deze kan je hier vinden. Heb je hier nog vragen over? Dan kunnen wij je natuurlijk altijd verder helpen.

Bekijk hier onze gerealiseerde zonnepaneel projecten > 


Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst schaf je zonnepanelen aan voor op je dak. Vaak bestaat de installatie uit de zonnepanelen zelf, een omvormer (eventueel met optimizers) of meerdere (micro-)omvormers, een montageconstructie en bekabeling. Daarnaast bestaan de overige kosten van de installatie uit arbeid van het installeren van het systeem en  het aansluiten van de omvormer(s) op de meterkast. Hiervoor zijn eventueel benodigde aanpassingen aan jouw meterkast nodig. Al deze kosten zijn de kosten voor het realiseren van een werkend zonnestroomsysteem op jouw dak, en deze mag je dus indienen voor btw-teruggave bij de Belastingdienst.

Als het goed is heb je een overzichtelijke factuur (of meerdere facturen), waarop staat wat de kosten zijn geweest en wat het btw-bedrag is. Als je dit inzichtelijk hebt, is het tijd om de btw terug te vragen. Stap 1 is het aanvragen van een btw-nummer bij de belastingdienst. Je wordt namelijk ‘stroomproducent’ en daarmee een ondernemer die btw moet afdragen. Gelukkig hoeft dit maar eenmalig. De vervolgstappen staan duidelijk uitgelegd in onze handleiding.

Download hier onze handleiding

Wil je meer weten over zonne-energie, btw terugvragen op zonnepanelen of energieneutraal wonen? Wij geven een duidelijk advies zodat jij weet waarmee je af bent. Ook helpen we je graag met het realiseren van jouw energieneutralen woning met onze installaties.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.