Help samen met ons de bijen

‘Bijen, omdat zij een sleutelrol hebben in het ecosysteem’ 

 

23590

Bijen gevoerd door projecten van studio ECO

Door een samenwerking aan te gaan met studio ECO zorg je niet alleen voor een duurzaam huis, maar ook voor de juiste voeding voor de bijen. Wij investeren namelijk een deel van opbrengst van het project in het voeren van de bijen. Hierdoor ga je bijensterfte tegen. Hoe meer mooie ecologische projecten wij kunnen uitvoeren met studio ECO, hoe meer bijenvolken wij kunnen voorzien van goede voeding en aandacht van een liefdevolle imker. Deze bijtjes zorgen dan weer voor onze planten en bloemen en dus ook voor ons voedsel.

Zonder bijen, geen mensen op aarde. Wij als mensen zijn voornamelijk afhankelijk van de bijen voor een groot deel (50%) van ons voedsel. Denk daarbij aan aardappelen, aardbeien, courgette en nog veel meer van al dat lekkers. De bijen hebben het moeilijker dan ooit met het vinden van genoeg voedsel zonder giftige stoffen. Bijensterfte is een probleem, dus laten we samen de bijen redden. Wij willen de bijen genoeg voeding geven en het vervolgens niet van ze af pakken. Wij willen er samen met jou voor zorgen dat wij nog jaren van de schitterende natuur en onze planeet kunnen genieten. 

Waarbij help je samen met studio ECO bijensterfte tegen te gaan?

  • Bestuiven van groenten en fruit
  • Onderhouden van de natuur
  • Zorgen voor het behoud van biodiversiteit (biodiversiteit is de indicator voor de gezondheid van het ecosysteem)

Waarom doet studio ECO aan biodynamisch imkeren?

Bijen verzwakken als ze niet zelf hun eten kunnen bewaren voor in de winter. Hiermee bedoelen we de honing die ze hebben gemaakt van de lente tot het begin van de winter. Bijen redden doen wij door biodynamisch imkeren. Bij biodynamisch imkeren haalt de imker geen honing van de bijen weg. Dit mogen ze zelf opsnoepen. In de honing zitten alle goede voedingstoffen die de bijen de winter doorhelpen. 

bijen sterfte is helaas verhoogd maar jij kan samen met ons helpen dit probleem op te lossen. studio ECO kiest voor het ondersteunen van de bijen omdat ...

 

“In de afgelopen 5 jaar is de bijenpopulatie met 1/3 gedaald” – David Attenborough.

 

Waarom kiest studio ECO voor het voeren van de bijen?

Wij kiezen voor het ondersteunen van de bijen omdat zij een sleutelrol hebben in het ecosysteem. Wij willen bijensterfte tegen gaan en bijen redden. Bijen geven ook een goed voorbeeld als het gaat om ijverig en structureel te werk gaan, en het werken aan iets groters dan jezelf. Met zo’n voorbeeld werken wij graag aan een duurzame toekomst. Ook vele dieren met hen. Daarbij zijn bijen de wezens die onze planten bestuiven en laten bloeien, net zoals wij van studio ECO ecologische concepten tot leven willen brengen.

Bijen redden? Hoeveel bijen voeden we precies en wat geven we ze?

We nemen allereerst geen honing af van de bijen. Wanneer de bijen zelf voldoende honing hebben, gebruiken ze dit om te overwinteren. Wanneer de bijen niet genoeg voorraad hebben kunnen halen om de winter te overleven (dit gebeurd helaas vaak), voeren wij de bijen suiker met kamille thee. De kamille thee zorgt voor een betere opname dan enkel suikerwater.

Bijen zijn van nature hele rustige beestjes. Ze nemen hun taken die ze krijgen in het volk zeer serieus. Hierdoor ontstaan de mooiste raten gevuld met honing. Deze honing maken ze voor de winter. Zo kunnen ze op een gezonde manier overleven, gezien er veel voedingsstoffen in de honing zitten. Wanneer er honing over is na de winter, dan mogen wij mensen er vast een stukje van snoepen.

bijen sterfte is helaas verhoogd maar jij kan samen met ons helpen dit probleem op te lossen. studio ECO kiest voor het ondersteunen van de bijen omdat ...

Wintersterfte van honing bijenvolken in Nederland is een van de hoogste ter wereld. Gemiddeld 22% op lange termijn. Wageningen Universiteit & Research, 2018

 

Wil je ook ECO leven? Je huis duurzamer maken? Of midden in de natuur wonen? Je leefomgeving verplaatsen naar de natuur?

Wij helpen je graag met ontwerpen en installeren van systemen die jouw woning energieneutraal of zelfs off grid maken.